مصرف گل کلم مضر است؟

به گزارش وبلاگ نامه، تهران (پانا) - گل کلم در حالت معمول به ندرت راه خود را به سفره پیدا می کرد، اکنون با گسترش رژیم های گیاه خواری و تمایل به استفاده از انوابع سبزیجات برگی و غیر برگی به شکل های مختلف مصرف می گردد. گل کلم فواید بسیاری دارد ولی مانند دیگر موارد خوراکی باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرد. به خصوص که گل کلم برای بعضی افراد می تواند مشکل ساز باشد.

مصرف گل کلم مضر است؟

گل کلم در حالت معمول به ندرت راه خود را به سفره پیدا می کرد، اکنون با گسترش رژیم های گیاه خواری و تمایل به استفاده از انوابع سبزیجات برگی و غیر برگی به شکل های مختلف مصرف می گردد. گل کلم فواید بسیاری دارد ولی مانند دیگر موارد خوراکی باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرد. به خصوص که گل کلم برای بعضی افراد می تواند مشکل ساز باشد.

در سال های اخیر که هواداران گیاه خواری در سراسر دنیا به شدت افزایش یافته، تمایل به مصرف انواع خوراکی های گیاهی هم افزایش یافته است. از درست کردن انواع سالاد با گل کلم گرفته تا تهیه غذاهای شبه فست فودی و پیتزا همگی بخشی از یک موج موقتی هستند. این در حالیست که به طور معمول گل کلم در حالت عادی به ندرت در سبد غذایی خانواده ها، چه در ایران و چه در خارج از کشور دیده می شده است. به هر حال این موج محبوبیت یک ماده غذایی مانند بسیاری موارد دیگر که به طور کلی باعث تشویق و ترغیب مردم به گیاهخواری می گردد می تواند مفید باشد.

بسیاری تصور می نمایند سبزیجات سفید رنگ و غیر رنگی همانند ظاهر بی رنگ و لعابشان، از نظر مواد مغذی هم تهی هستند. در صورتی که این تصور به هیچ وجه درست نیست. از مهم ترین خواص گل کلم می توان به تأثیر آن در مقابله با سرطان اشاره نمود. این ویژگی گل کلم با کلم بروکلی و دیگر سبزیجات برگی مشترک است. به طور مشابه، گلم کلم منبع غنی ویتامین C است و مقدار زیادی فیبر خوراکی، پتاسیم و اسید فولیک است.

افزایش اقبال عمومی مصرف سبزیجات و در بعضی موارد، گلم کلم به طور کلی مربوط به جریان کلی کاهش مصرف کربوهیدرات و افزایش تمایل به رعایت رژیم های گیاهخواری می گردد که معمولاً با حذف غلات یا گوشت یا محصولات حیوانی همراه است. از ویژگی های مثبت استفاده از گل کلم در چنین رژیم هایی آن است که می توان آن را به صورت های مختلف و در ترکیب با انواع مختلف خوراکی های مصرف کرد. بعضی گل کلم را خورد نموده و همراه با برنج مصرف می نمایند، بعضی آن را کباب می نمایند و بعضی دیگر آن را برش زده و مانند قطعات استیک گوشت مصرف می نمایند. همچنین می توان با استفاده از گل کلم نان تهیه کرد یا حتی آن را همراه با مواد خوراکی دیگر سرد نموده و به صورت اسموتی مصرف کرد. و البته هر جا که لازم باشد بدون افزایش کالری، حجم غذا افزایش داده گردد، گل کلم می تواند به یاری آشپز برسد.

با وجود تمام ویژگی های مثبتی که گل کلم درد، باید چند مورد را در نظر داشت. گل کلم آن چنان که بعضی تصور می نمایند، خالی از کربوهیدرات نیست. گل کلم کربوهیدراتی به نام رافینوز دارد که بدن نمی تواند آن را به طور کامل هضم کند. به همین دلیل گل کلم برای بعضی باعث ایجاد نفخ می گردد. فیبر خوراکی موجود در گل کلم نیز اگرچه برای هضم غذا و عملکرد دستگاه گوارش مفید است، ولی می تواند باعث نفخ گردد که در کنار رافینوز ، کلم را به یک سبزی نفاخ تبدیل می نماید. و البته وقتی صحبت از مصرف فیبر زیاد می گردد، نباید مصرف آب زیاد را فراموش کرد. بنابراین مصرف کلم و داشتن رژیم های گیاهی تا حدودی می تواند به معنی تجمع آب و گاز زیاد در بدن باشد!

گل کلم منبع ویتامین K است که به جلوگیری از لخته شدن خون یاری می نماید. ولی کسانی که داروهای رقیق نماینده خون مصرف می نمایند احتمالاً باید مقدار کمتری ویتامین K مصرف نمایند و از این نظر گل کلم برای آن ها یک غذای نامناسب خواهد بود. همچنین موسسه سلامت ملی آمریکا توصیه نموده است که مصرف گل کلم و به طور کلی منابع غنی ویتامین K به تدریج افزایش یابد چرا که افزایش ناگهانی آن می تواند حتی باعث خون ریزی گردد. البته مقدار این ویتامین در گل کلم در مقایسه به آن چه در سبزیجات دیگر مانند اسفناج و کلم بروکسل وجود دارد زیاد محسوب نمی گردد ولی به هر حال کسانی که رژیم های گیاهی دارند باید حساب مقدار ویتامین K مصرفی در طول روز را نگه دارند.

در نهایت باید به این نکته هم اشاره نمود که بدون گلوتن بودن یک ماده غذایی یا تعلق داشتن به خانواده سبزیجات به طور اتوماتیک آن را به یک ماده سالم، مغذی، کامل ، بی ضرر یا کم کالری تبدیل نمی نماید. در خصوص گل کلم می توان با اطمینان بالا گفت که غذاهای تهیه شده به آن در صورتی که حاوی روغن زیادی نباشند، به احتمال بسیار زیاد کم کالری و سیر نماینده و غنی از مواد مغذی هستند. ولی این مسئله همواره درست نیست. به طور مثال غذاهای شبه فست فودی که با انواع سبزیجات تهیه می شوند به دلیل استفاده از انواع طعم دهنده و به خصوص روغن برای خوش طعم کردن آن ممکن است حتی از نسخه اصلی آن غذا هم پر کالری تر یا آسیب زا تر باشند. به خصوص اگر ادویه زیاد (مانند نمک) در آن استفاده شده باشد. بنابراین اگر هدف صرفاً پرهیز از مصرف خوراکی های غیر گیاهی نیست و در واقع داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل مد نظر است، ممکن است بسیاری از خوراکی های جایگزین که با سبزیجات تهیه می شوند چندان هم جایگزین خوبی به حساب نیایند.

در صورتی که هدف از رعایت یک رژیم فراموش نگردد و این چند نکته در انتخاب و تهیه غذاها رعایت گردد، داشتن یک رژیم غذایی سالم و اضافه کردن گل کلم به آن کامل بدون ضرر و بسیار هم مفید خواهد بود.

منبع: خبرگزاری پانا

به "مصرف گل کلم مضر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف گل کلم مضر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید