آسمان کشور زیر بال های شاهین و عقاب ایرانی

به گزارش وبلاگ نامه، موشک ها یکی از انواع تجهیزات و تسلیحاتی هستند که نقش تاثیرگذاری در نبرد ها دارند.

آسمان کشور زیر بال های شاهین و عقاب ایرانی

به گزارش ، موشک ها یکی از انواع تجهیزات و تسلیحاتی هستند که نقش تاثیرگذاری در نبردها دارند، موشک ها همیشه به صورت انفرادی در گردان ها و یا در توپخانه های راکتی استفاده می شوند.

توپخانه های راکتی نخستین بار در دوران قرون وسطی در چین مورد استفاده قرار گرفتند. اما توپخانه های راکتی نوین نخستین بار در جنگ جهانی دوم استفاده شدند.

کشورهایی مانند اتحاد جماهیر شوروی سابق و آمریکا از نظر دارابودن این دانش جزو کشورهای پیشتاز این حوزه هستند. به طور مثال راکت انداز کاتیوشا ساخت اتحاد جماهیر شوروی سابق و راکت انداز نصب شده بر روی ام4 شرمن ارتش آمریکا از نمونه های پیروز این حوزه اند.

کشورمان که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه نظامی همچون سایر عرصه ها به غرب وابستگی کامل داشتند، به نحوی که دامنه این وابستگی از فشنگ های اسلحه ها تا تامین بزرگترین قطعات و اورهال جنگنده ها و هواپیماها را شامل می شد.

با نگاه به این تجهیزات و تسلیحات می توان این مورد را به خوبی فهمید که اگر کوچک ترین قطعه مورداحتیاج نیروهای مسلح کشورمان تامین نمی شد ایران در استفاده از آن دستگاه دچار بحران شده و تجهیزاتی مانند هلیکوپترها و جنگنده ها دیگر کارایی نداشتند و مانند قطعه ای از آهن بودند.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و از طرفی هم تحریم های ایران از جمله در عرصه تسلیحاتی باعث شد تا متخصصان دفاعی کشورمان که با کمبود قطعات تجهیزات مورد احتیاج در دوران دفاع مقدس روبرو شده بودند به سمت طراحی و ساخت قطعات و تجیهزات اساسی و همچنین اورهال (بازآماد) تسلیحات و تجهیزات مورد استفاده حرکت نمایند.

یکی از تسلیحاتی که ایران در دوران دفاع مقدس شدیدا به آن احتیاج داشت، موشک ها و راکت ها بودند. اهمیت استفاده از این نوع تسلیحات به این دلیل بود که رژیم بعث عراق به سرکردگی صدام حسین با خرید موشک های اسکاد - B از شوروی شهرهای ایران را مورد هدف قرار می داد. در مقابل ایران چون در ابتدای این حملات قادر به تهیه وسیله ای برای مقابله با آن ها نبود در برابر این حملات حرفی برای گفتن نداشت.

به دلایل گفته شده در بالا متخصصان دفاعی کشورمان در سازمان هوافضای وزارت دفاع اقدام به طراحی راکت هایی کردند تا رزمندگان ایرانی هم بتوانند با آن ها ضربت متقابل را بر پیکره استکبار و صدام مزدور وارد نمایند. نخستین نوع این راکت ها شاهین - 1 نام داشت که بر روی یک لانچر ریلی بر روی تریلر کششی و یا خودروی چهار چرخ است، نصب و از روی آن شلیک گردد.

شاهین - 1 با اندازه در حدود 9 متر، قطر 333 میلیمتری و وزنی کمتر از نیم تُن با کلاهک 190 کیلوگرمی برای این موضوع ساخته شد. اما اشکالی که در این نوع راکت وجود داشت مقدار بُرد آن بود. بُرد این موشک در حدود 13 کیلومتر و حداکثر سرعت 450 متر بر ثانیه بود که تنها در جبهه های نبرد کوتاه بُرد کارایی داشت و نه در برابر اهداف دوربُرد. 40

این راکت نیز همانند پدر خود است اما بهینه شده و قدرتمندتر.

شاهین - 2 طولی در حدود 9/3 متر، قطر 333 میلیمتری، بیشینه بُرد 20 کیلومتری با وزن بیش از نیم تُن که 180 کیلوگرم آن به کلاهک آن اختصاص دارد. حداکثر سرعت پرواز آن هم در حدود 660 متر بر ثانیه ارزیابی می گردد. سوخت مورد استفاده در راکت جامد است و بعد از فعال شدن موتور، گاز های گداخته شده از هشت نازل خروجی به بیرون راهنمایی می شوند. سر جنگی در جلو قرار گرفته است و از فیوز ضربتی استفاده می نماید. ضمناً این موشک با چهار بال به صورت صلیب، پایداری پرواز را پس از پرتاب حفظ می نماید.

عقاب نیز مانند راکت های خانواده شاهین از فراوریات بومی در دوران دفاع مقدس است که نقش خوبی در تامین امنیت کشور دارد.

این راکت یک راکت توپخانه ای ایرانی 230 میلی متری غیر راهنمایی شونده و با برد 34 تا 45 کیلومتر است. این راکت دارای چرخش تثبیت شده در پرواز بوده، اما یک دایره خطای (اصابت) بیش از 500 متر دارد که مقدار خطای آن را افزایش داده است.

این راکت یک کلاهک انفجاری 70 کیلوگرمی تکه تکه شونده دارد که قدرت تخریب آن را افزایش می دهد.

پرتاب نماینده آن یک لانچر سه گانه بالا رونده است که بر روش مونتاژ بروی یک شاسی کامیون مرسدس بنز LA 919 B 4×4 نصب می گردد. این راکت در سال 65 طراحی و فراوری شده و از آن برای موشک باران بصره استفاده شد.

براساس اخباری که در بعضی منابع منتشر شده، مدل تغییر یافته و اصلاح شده ای از این راکت ساخته و توسعه یافته که می تواند توسط هواپیما های اف 14 تام کت و اف 4 فانتوم نیروی هوایی ایران حمل و شلیک می گردد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "آسمان کشور زیر بال های شاهین و عقاب ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آسمان کشور زیر بال های شاهین و عقاب ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید